Gå til sidens indhold
 

Events

I Aarhus har vi en ambition om at være en levende og rummelig by med plads til at udfolde sig. Vi har stor erfaring som eventby og prioriterer at åbne byen op for events, der er med til at udvikle Aarhus som et attraktivt sted at bo, arbejde, studere og drive virksomhed.

Hvert år fyldes Aarhus med et væld af både store og mindre begivenheder inden for blandt andet sport, musik, scenekunst, film, kunst i byens rum, viden og gastronomi til glæde for byens borgere, gæster og erhvervsliv.

Hver eneste dag året rundt er der koncerter på byens spillesteder og forestillinger på byens scener.

 

Store oplevelser venter

Aarhus byder på en række store internationale events og begivenheder udover de tilbagevendende events.  

 

I 2018 byder Aarhus velkommen til to kæmpe store oplevelser ved og på vandet. Den 22. juni besøger Volvo Ocean Race byen med en 'Fly By', hvor de verdensberømte hurtigt-sejlende skibe vender i de indre bassiner i Aarhus Havn ved Havnepladsen, Mellemarmen og DOKK1.

 

Fra den 30. juli - 12. august er byen vært for VM i samtlige olympiske bådklasser ved Hempel Sailing World Championships. Til VM i Sejlsport forenes sejlsport i verdensklasse med en stor gratis maritim folkefest. Det hele foregår fra DOKK1 til Aarhus Ø.

VM arrangeres i samarbejde med Dansk Sejlunion, Sport Event Denmark og Sailing Aarhus.

 

2018 er året, hvor H.K.H. Kronprins Frederik fylder 50 år. Dette fejres med 'Royal Run' den 21. maj 2018, hvor hele byen inviteres til løbefest i anledningen af den runde fødselsdag.

 

I 2019 vender de store gamle træskibe tilbage når Aarhus igen er vært ved The Tall Ships Races 2019.

 

Tilbagevendende events

Byen er vært for mange tilbagevendende begivenheder. Blandt andet Aarhus Festuge, der med titlen som én af Nordens største kulturfestivaler har flere end 500.000 besøgende, NorthSide Festival som er en publikumssucces med over 35.000 besøgende og Bestseller Aarhus City Halvmaraton, som har vokset sig til et af Danmarks største motionsløb med 14.000 løbere og op mod 40.000 tilskuere. KMD 5150 er ligeledes en sportsevent, der på ganske få år har fået succes og mange deltagere. Århundredets Festival vender tilbage med en perlerække af videnevents, der er cirkus for alle ved Cirkus Summarum, og naturligvis sommerens koncerttradition med GRØN.  

 

Aarhus har gennem de seneste år dannet rammen for store internationale enkeltstående begivenheder som U21-EM i Fodbold, The Tall Ships Races og EM i Håndbold.Se listen over tidligere events her.(åbner nyt vindue)

 
 

Opdateret: 15.12.2017

Afdeling: Kultur og Borgerservice

Send kommentar: Aarhus Events

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code